Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 16 de gener del 2018

Un col·lectiu d’advocats defensa la investidura a distància

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Informe d’AdvoCATS amb el que avala que Puigdemont pugui ser investit telemàticament

Q.S. (Redacció)

 La Coordinadora d’Advocats Catalans ha difós un manifest amb més de 300 adhesions en què defensa jurídicament el dret fonamental de participació política dels diputats electes que romanen a la presó o bé a l’exili. L’informe es basa en una interpretació tant de la Declaració Internacional de Drets Humans, la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans, la Constitució espanyola, l’Estatut i el Reglament del Parlament. 

El manifest entèn que les persones escollides en unes eleccions “lliures i democràtiques han de poder exercir les funcions públiques per les quals han estat escollides així com la direcció d’aquestes funcions i dels assumptes públics”. “Qualsevol limitació d’aquest dret debilita la democràcia”, sentencia el document. 

Els juristes recorden que els “drets fonamentals s’han d’interpretar de la manera més favorable al seu exercici”. “Els ciutadans escollits tenen no només el dret sino el deure d’assistir a les sessions”, remarquen en l’informe que també defensa el “vot delegat amb garanties”. De fet, subratllen que el mateix Reglament de la cambra catalana no imposa un “numerus clausus” de motius per tal de delegar el vot. 


Així mateix conclouen que ni una interpretació restrictiva de la normativa actual contempla que el candidat a president de la Generalitat hagi d’estar present al Parlament per defensar la seva investidura. Basen l’opinió en la Llei de Presidència que permet prendre decisions telemàticament. En qualsevol cas, conclouen que els “poders públics han de remoure amb eficàcia i efectivitat tots aquells obstacles que impedeixin l’exercici del dret a la participació política com a dret fonamental representatiu”. 



Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial