Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 17 de gener del 2018

Toc d'atenció de l'exministre d'Exteriors eslovè a la Comissió Europea sobre Puigdemont

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial 


L'eurodiputat Ivo Vajgl, de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, critica les paraules de Timmermans i apunta que és un "líder elegit democràticament" i no "un criminal"

Ivo Vajgl, exministre d'Exteriors eslovè Foto: ACN


L'eurodiputat i exministre d'Afers Exteriors eslovè, Ivo Vajgl, portaveu de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, reclama "més creativitat i compromís" al vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans quan parla de Catalunya. "Puigdemont no pot ser vist com un simple delinqüent o criminal que ha violat la llei", afirma a l'ACN en referència a les declaracions de Timmermans dimarts, que preguntat per Puigdemont i Junqueras va afirmar que "tots els ciutadans han d'afrontar les conseqüències si volen la llei".


Segons l'eurodiputat liberal, Puigdemont ha de ser vist "com una personalitat pública, un líder elegit democràticament" i el mandat del qual li va ser donat pels votants i privat temporalment pel govern espanyol. "És totalment inacceptable que un govern democràtic de Catalunya hagi estat arrestat, humiliat, a presó o forçat a marxar a l'exili", lamenta i recorda també la "repressió i violència" l'1-O. L'eurodiputat assenyala que "no és així com un problema polític d'un estat membre de la UE pot ser resolt". En aquest sentit explica que la plataforma es reunirà aquest mateix dimecres per planificar més activitats de suport.



Preguntat pels comentaris de Timmermans al Parlament Europeu dimarts Vajgl diu que espera "més" tant de l'eurocomissari, a qui remarca que aprecia "molt" per la seva comprensió de les normes de la democràcia, com de l'actitud de la Comissió Europea i la UE sobre la situació a Catalunya. "Em temo que la CE no sap ben bé com reaccionar a les situacions que tenen lloc dins de la UE i en els estats membres quan les normes democràtiques són violades", apunta. A parer seu "intentar ser neutral" no és una bona elecció, ja que "no va d'interferència en política interna sinó de protegir les regles democràtiques".


L'eurodiputat demana a Espanya que accepti les "regles de tolerància i diàleg" i reconegui el resultat de les eleccions del 21-D. En aquest sentit i preguntat per si el govern espanyol manté el 155, com ja ha dit, si Puigdemont és investit president des de Bèlgica, Vajgl diu que Rajoy hauria de reconsiderar "seriosament el seu lideratge" quan es tracta de problemes entre Madrid i Barcelona. "Ha comès molts errors en el passat i no hauria de repetir-los en el futur o serà recordat a la història com algú que no va entendre de què anava la democràcia", conclou.



Segons explica Vajgl a l'ACN, la Plataforma Diàleg UE-Catalunya seguirà mirant "de prop" tot el que passi a Catalunya. Concretament, diu, els membres es reuniran aquest dimecres a Estrasburg per planificar més activitats de suport "al desenvolupament democràtic" a Espanya i, en especial, "al respecte de la voluntat de la gent que ha votat".



La plataforma on participa Vajgl es va presentar al novembre al Parlament Europeu i l'integren una trentena de parlamentaris de diferents grups polítics que inclouen entre els seus membres la filla d'un dels pares fundadors de la UE, la italiana Barbara Spinelli o la vicepresidenta dels socialdemòcrates a la cambra, Tanja Fajon.


Font: Toc d'atenció de l'exministre d'Exteriors eslovè a la Comissió Europea sobre Puigdemont | NacióDigital


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial