Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 11 de gener del 2018

Tenen pànic a la investidura de Puigdemont

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial 



I no podran impedir-la. Europa ja situat, Puigdemont ha de ser investit i el diàleg polític ha de començar com més aviat millor. Si Puigdemont és molt, molt hàbil posarem la directa cap a la República. Al cap i a la fi 70 diputats de 135 són majoria absoluta aquí i a qualsevol democràcia.

Espanya pot haver venut la idea que l'1O era il·legal, argument que pesa molt, però després del 21D no pot vendre que l'1O va ser un miratge. A més, a Europa hi ha coses que pesen més que la il·legalitat de l'1O: la pluja de porres, el 155, els presos i la campanya irregular del 21D, amb drets fonamentals vulnerats. La ineptitud política de Rajoy, en una paraula. La majoria absoluta dels pro-República, amb augment de vots respecte l'1O desencadena a Europa i al món occidental un "ja n'hi ha prou, Mariano". Tot el que es percep ara és un contundent silenci. Ni una declaració. Fins i tot la centralista França reforma la seva Constitució per trobar solucions polítiques a la victòria independentista corsa. Espanya, com sempre, és capaç de tot. Però tot el que faci tindrà un altíssim cost. Més els val negociar perquè Puigdemont va molt fort. No negociar pot ser equivalent a perdre Catalunya a curt termini.

Aquest és només un exercici d'especulació. Què hauria de fer Puigdemont per entrar en acceleració? Negociar amb els estats que volem que ens reconeguin. És així de senzill, un joc d'interessos. Qualsevol polític es mou en dos eixos: cost electoral i benefici per al seu territori. El problema d'Espanya és que cap país no tindrà cap cost electoral per reconèixer Catalunya. Pensem en oferir-los beneficis per fer-ho.

Dinamarca va veure truncat el desplegament de les renovables a Espanya quan el PP va entrar al govern (que no a governar). Les renovables són assumpte d'Estat allà.

Regne Unit pot veure un soci comercial a la Mediterrània, enmig del seu turbulent Brexit.

Alemanya pot veure en Catalunya, una comunitat disposada a assumir més deute públic del  que li correspondria.

EUA pot guanyar un soci estratègic en el control naval de la Mediterrània occidental.

Xina és propietària de bona part de l'operació del Port de Barcelona. Espanya ja va incomplir la seva promesa de connectar-lo amb l'ample de via europeu, per estupor xinès.

Israel, país en mala relació amb Espanya, pot trobar un contrapès a Catalunya, lloc en el qual a més es troba un dels seus majors centres de pelegrinatge.

La majoria de països restants s'acollirien simplement al "per què no?". La unitat d'Espanya li importa un rave al món! Fins i tot a Austràlia estan molt contrariats per l'actitud d'Espanya.

Hi ha un rumor de baixa freqüència en el sentit de "parar els peus a Espanya", encara que això per si sol no seria suficient si no fem política d'Estat.

"Els catalans són treballadors, forts i espirituals, són amants de la independència i pateixen amb la dominació dels seus veïns", deia un cartògraf francès al s.XVIII. I com que tenim aquesta peculiaritat, els catalans hem de centrar-nos en una cosa: en què cap català arribi a la República amb la por al cos. Es pot ser contrari a la República per mil motius, inclòs el simple nacionalisme espanyol. Però no podem permetre que la gent li tingui por per culpa de la intoxicació mediàtica i les amenaces espanyoles. I per això, molt millor que explicar es pot construir República. Hi mil formes, mil iniciatives. Però l'important és canviar el xip "defensa i unilateralitat" per "construcció i diàleg". La unilateralitat ja va complir la seva funció, portar-nos a proclamar la República. Ara estem en una altra fase molt diferent, no ens equivoquem.


Tienen pánico a la investidura de Puigdemont. – Telegraph


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial