Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 19 de novembre del 2017

Presentació de la campanya #LletresxlaLlibertat - PEN Català

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial



Avui fa un mes, tots dos dirigents de les principals institucions culturals i cíviques del nostre país, ANC i Òmnium,  van ser tancats a la presó de manera injusta per motius que haurien de ser enaltits en tota societat democràtica: defensar la voluntat majoritària expressada a les urnes dels ciutadans de Catalunya, de manera pacífica i cívica, recorrent a multituds d’iniciatives cohesionadores i garants de la convivència social.

La resposta de l’Estat espanyol ha estat una terrible acció violenta tant en l’aspecte físic com moral. Castigar una societat  pel sol fet que les seves aspiracions no són del teu interès és el motiu menys democràtic possible. Empresonar els seus dirigents, ho siguin de la societat civil o representants polítics, és un greuge que no podem estar-nos de denunciar. La humiliació constant i acarnissada de l’Estat espanyol envers un poble que s’ha mostrat sempre actiu i solidari és com matar la gallina dels ous d’or i no preveure cap futur ni tenir gens d’interès per a la població d’Espanya, que sens dubte també se’n veu afectada.

El PEN Català, com a associació internacional d’escriptors que des de 1922 treballem per la llibertat d’expressió i de pensament, no podem fer altra cosa que condemnar la privació de llibertat física o d’acció de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, i també del nostre govern legítim, ara en part a la presó i en part a l’exili.

Des d’avui, i des de la literatura com a arma, posem en marxa la campanya #Lletresxlallibertat, i cada dia, a través de les xarxes socials (Twitter i Facebook), oferirem un text literari escrit des de l’exili, o en captiveri, sigui d’autor català o universal. És la nostra contribució a la demanda de llibertat, convençuts que la literatura ens dona aixopluc, ajut i serenor en aquests moments tan injustament difícils.


PEN Català


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial