Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 3 de novembre del 2017

Perpinyà prohibeix l'estelada al Castellet


El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha comunicat a l'organització de la Diada de Catalunya Nord que el proper 4 de novembre no es podrà despenjar l'estelada des del Castellet, com és tradició al final de la manifestació de commemoració del Tractat dels Pirineus. Per primera vegada des de fa 30 anys que s'organitza aquesta celebració, l'ajuntament de Perpinyà prohibeix l'estelada al Castellet. En una carta en data del 31 d'octubre, el batlle declara que "en el context actual, no és possible desplegar una bandera independentista al Castellet."

Des del col·lectiu 7 de novembre denunciem aquest atac a la llibertat d'expressió. El Castellet és un símbol de la resistència catalana, no sols un museu gestionat per l'ajuntament de Perpinyà. Aquest lloc de memòria pertany a tots els catalans. Justament en aquests moments que recorden temps no gaire llunyans, pensem que la defensa dels drets fonamentals i la solidaritat amb els catalans del Sud han de ser més forts que mai.

Sembla que Jean-Marc Pujol ha optat per girar el cap de l'altre costat, com molts altres elegits del nostre país. En situació d'injustícia, qui calla és còmplice. Amb aquesta decisió l'ajuntament de Perpinyà fa un pas més en el dubtós camí de les prohibicions i de les restriccions de llibertats. Així, la Fidelíssima Vila de Perpinyà se fa cada cop més infidel. No ho deixarem pas fer.

Convidem tothom a participar a la manifestació "Sem Catalunya Nord, Volem decidir" aquest dissabte 4 de novembre, a les 16 h, plaça Catalunya. Per demostrar el nostre rebuig a aquesta prohibició, incitem tots els participants a portar estelades. Si aquest símbol de llibertat no pot onejar al Castellet que els carrers de Perpinyà se transformin amb una mar d'estelades.

Font: Comunicat del col·lectiu 7 de novembre