Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 23 d’octubre del 2017

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA: ON SOM.

A partir que s’activi la DI, el conflicte deixa de ser formalment un assumpte intern (que és el que és ara) i es converteix formalment en un conflicte internacional, subjecte a les normes internacionals, a les quals la constitució espanyola està subjecta (arts 94 i ss)


Com que tinc al voltant moltes persones apreciades que dubten o estàn una mica (o bastant) espantades i em pregunten, he decidit posar en ordre els meus pensaments i compartir-los.

Deixo fora sentiments, emocions, desitjos, etc. i me’n vaig als fets, perquè tots els passos que està donant el nostre Govern estàn mesurats amb peu de rei, al milímetre.

Qualsevol cosa que facin o diguin tots a partir d’aquest moment té efectes jurídics davant el tribunal penal de Le Hague, i altres com Estrasbourg, etc.

A partir d’aquest moment, a tots els actors internacionals se’ls cau la careta, i tot el que es faci o es digui és vinculant.

Per aquest motiu, ja no serà tan important el que pensi la Merkel, Junker, Tusk, etc i el seu discurs canviarà completament, serà molt més formal i mesurat, perquè el conflicte estarà tutel-lat per tribunals internacionals on hi ha molts països, no només de l’UE.

Això és així perquè ho diuen els tractats internacionals als quals tots estàn/estem subjectes. També la constitució europea.

Això no ho diuen uns diputats autonòmics d’un parlament regional sinó un conjunt de càrrecs electes votats per a fer precisament això, no en in referèndum sinó en unes eleccions reconegudes, el 27S2015

Perquè el MHP no va activar la DI el dia 10O, o ara que es coneixen els plans d’intervenció del Gobierno?

Quan s’activi la DI, diem formalment i jurídicament al món que ja no pertanyem a l’Estat espanyol i no reconeixem la Constitució sinó que ens regim per la llei de transitorietat i obrim in procés constituent per fer una constitució nova.

Perque el conflicte es dirimirà jurídicament en instàncies internacionals, caldrà demostrar (amb fets i dades, no amb discursos) que sóm un poble oprimit, intervingut, que els drets fonamentals de l’UE i els drets humans de l’ONU s’han vulnerat flagrantment per un Estat on no hi ha separació de poders.

I tot això no es veurà en l’Audiencia Nacional sinó en els tribunals internacionals

Perquè el Govern, malgrat les pressions del carrer i les entitats sobiranistes encara no ha declarat formalment la independència? I la CUP està tan calladeta?

S’ha convocat el ple pel  divendres 27O perquè la DI s’ha d’activar immediatament després que el senado aprovi els plans del Gobierno, que jurídicament a hores d’ara només són plans. Quan el senado els aprovi, seràn executius i jurídicament vinculants, i serà la prova definitiva d’esta sota un Estat opressor que VULNERA LES LLEIS INTERNACIONALS A LES QUALS ESTÀ SOTMESA LA CONSTITUCIÓN.

I l’Estat espanyol no hi pot fer res. Pot intentar una repressió brutal, però això seria com una declaració de guerra contra els països que ens donin suport, amb el risc real i jurídic de ser expulsat de l’UE i els organismes internacionals.

Encara que sembli una broma, no ho és: és la Llei, però ja no una llei i un poder judicial controlats pel PP y sus amigos (Macron, May, Merkel, etc)

Per això ens insisteixen tant en la calma, en ser pacífics, i els gestos i la mà estesa i la litúrgia són tan importants.

Ara tots juguen a la puta i la ramoneta perquè jurídicament encara és un assumpte intern, però divendres deixa de ser-ho.

A partir de divendres 27O, ESP ja no pot fer el que vulgui a CAT perquè el conflicte adquireix abast internacional, jurídicament parlant. Això és així, i no em cansaré de repetir-ho.

Els tractats internacionals, la Carta de les UN, etc reconeixen el dret a la independència dels territoris on es vulneren els drets fonamentals, amb efectes jurídics vinculants.

Fins divendres, encara poden modificar o endarrerir la proposta d’intervenció, i és possible que ho facin, si no ho veuen clar, per a guanyar temps. 

Volen espantar al MHP, al Govern, a la mesa del Parlament, etc amb penes de presó immenses per a crear fisures entre la gent, els militants de PDeCAT etc perquè el Govern convoqui eleccions autonòmiques.

Dada afegida: CAT és un territori amb 7,5M d’habitants i un PIB de 212.000M euros, més important que molts països de l’UE.

Però l’estratègia de la por no està funcionant, el govern NO  convocarà eleccions, i quan vegin que el dijous tot segueix igual, potser es plantegin suavitzar el 155 i guanyar temps, perquè saben que quan es formalitzi la DI, el tema ja NO estarà a les seves mans i el imperio de la ley ja no serà el de la ley española i els tribunals espanyols que control-len, sinó d’altres lleis i altres actors internacionals que no poden control-lar. I això no és wishful thinking ni romanticisme republicà. A partir de la DI, veurem Realpolitik, i a veure per on peta. Però por, gens ni mica.  The end.

Perquè saben perfectament que l’estratègia de la por, les amenaces i el catastrofisme tenen un final, quan això deixi de ser “un asunto interno”, jurídicament parlant. De moment, els hi està funcionant (alguns de vosaltres esteu realment espantats) i quan el tema estigui internacionalitzat de veritat amb la DI, les pressions internacionals se’ls hi giraran en contra.

Enric Canadell
_________________________________________________


Pots seguir Boladevidre
Twitter:       @Boladevidre