Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 24 de juny del 2017

‘Vida i mort d’un arquitecte’: homofòbia, turistització i corrupció


Tribuna Mallorca | 22 de juny de 2017
Mosaic Producciones estrena el seu darrer documental el proper dimarts 27 de juny a la gala inaugural de l’Atlàntida Film Fest que tendrà lloc al Castell de Bellver. ‘Vida i mort d’un arquitecte’ és una producció de Mosaic Producciones en coproducció amb IB3 i amb el suport del Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, l’Illes Balears Film Commission i l’Agència Balear de Turisme.
El documental ha estat seleccionat al Roma Cinema Doc, a l’Atlàntida Film Fest i a l’Ibiza Cine Fest i actualment segueix fent el seu recorregut per altres festivals estatals i internacionals. I compta amb distribució internacional de la mà de Upside Distribution (França). A més s’emetrà aquesta tardor a TV.
Sinopsis
El mes de febrer de 1968, José Ferragut, l’arquitecte més important i controvertit de Mallorcaapareix mort a un descampat. Tot i que els cos presentava clars signes de violència i els dos presumptes assassins varen ser detinguts, el cas es va tancar per falta de proves. Per què varen matar José Ferragut?

A la dècada dels 50 i 60 el turisme de masses va canviar la realitat dels països del Mediterrani i el paisatge va ser transformat per explotar la indústria turística. L’arquitecte José Ferragut va lluitar en contra d’aquest desenvolupament descontrolat de la costa de Mallorca i de la corrupció que s’anava generant. Amb tot això es va guanyar molts enemics poderosos.
D’altra banda, Ferragut era homosexual en una època i en una societat conservadora i homòfoba en que l’homosexualitat era perseguida i estava penada. Duia una doble vida, perillosa, que el va dur a ser un home introvertit i depressiu. 50 anys més tard, el documental Vida i mort d’un arquitecte aborda un dels casos més sòrdids de la nostra història. Un assassinat marcat pels silencis, la doble moral, l’homofòbia, el boom turístic i la corrupció.
Amb ‘Vida i mort d’un arquitecte’ ens acostem a Ferragut sense mites, ni prejudicis; una mirada contemporània a través de diversos testimonis i recreacions dels moments clau de la seva vida.