Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 16 de juny del 2017

Els nacionalistes catalans acaben fent forat a Catalunya del Nord

Després d’alguns mesos d’existència, el moviment polític Sí al País Català encerta el seu bateig electoral assolint prop de 6000 vots a les eleccions legislatives a les quatre circumscripcions de Catalunya del Nord.

Jordi Vera, coordinador general de Sí al País Català © SPC

El moviment
Sí al País Català (OPC), fundat l'estiu 2016 contra l'adveniment de la Regió Occitanie, ha aconseguit fer forat a nivell electoral a les eleccions legislatives norde-catalanes. Aquesta nova força política no ha pas aconseguit la prestació dels nacionalistes corsos, tots qualificats per a la segona volta. No obstant, els seus quatre candidats han obtingut dels resultats mai gravats anteriorment pels partits Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el Bloc Català, del qual és el prolongament. Supera també el «catalanisme» encarnat pel partit Unitat Catalana. OPC ha assolit 8% dels vots a Pesillà de la ribera i Sant Feliu d’Avall, 24% a la Llagona, 15% a Arbussols, 9,7% a Fontpedrosa i 17% a Fontrabiosa. El partit dels 800 afiiats ha assolit també resultats destacables a la Costa vermella: 4,50% a Portvendres, davant el Partit Socialista, i 4,42% a Cotlliure, davant els Verds.Objectiu municipals 2020
Segons els seus dirigents, la formació política territorial OPC no s'ha beneficiat de la cobertura mediàtica estatal que ha afectat la integritat de les altres formacions, ja que «la màquina mediàtica parisenca afavoreix les grans escuderies estatals, condiciona els electors i escombra els reptes locals». Hiperactiu a les xarxes socials, laboratori d'idees en ebullició, OPC aposta per les les eleccions municipals de 2020 per arrelar més. Com els nacionalistes corsos moderats, que van arribar al cim del poder insular el 2015, o sigui 40 anys després del llançament del seu corrent d'idees, Sí al País Català espera progressar amb paciència.

Tots els resultats de les eleccions legislatives a Catalunya del Nord.

La Clau - Els nacionalistes catalans acaben fent forat a Catalunya del Nord - Política