Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 29 de maig del 2017

El TSJ suspén cautelarment el Decret de Plurilingüisme

La Generalitat recorrerà la mesura i assegura que la normativa compleix amb la legalitat


Ignasi Muñoz / València

La Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha estimat la petició de la Diputació d'Alacant –governada pel Partit Popular– de suspendre cautelarment el decret que estableix el model lingüístic educatiu valencià en l'ensenyament no universitari. Els magistrats no s'han pronunciat sobre el fons de l'assumpte, segons ha informat el mateix tribunal mitjançant una nota de premsa. Per la seua part, el conseller d'Educació Vicent Marzà ha assegurat que recorreran la mesura, ja que no es tracta d'una "sentència ferma".
En la resolució, la sala assenyala que "tot el resolt en aquesta interlocutòria es refereix únicament i exclusivament a la mesura cautelar, no al fons del recurs i en absolut es prejutja res del que puga resoldre's en el seu moment en la sentència que es dicte, després dels tràmits corresponents d'al·legacions i prova. Qualsevol declaració que faça la sala en aquesta interlocutòria només es refereix a la mesura cautelar sol·licitada per la Diputació Provincial d'Alacant".
La decisió, de la qual ha sigut ponent el magistrat Martínez-Arenas, sosté que la paralització de l'aplicació del decret no "afecta negativament el servei públic" perquè "el destinatari final és l'alumnat, no l'interés públic" en general, i "resulta evident", a parer del tribunal que, "de no suspendre's", fins que es dicte sentència, "un gran nombre d'alumnes podrien veure els seus drets disminuïts en relació a l'acreditació d'idiomes". El ponent retrau a la Generalitat que "existeix una diferència entre les acreditacions dels idiomes en els nivells bàsic, intermedi i avançat", en referència als títols d'idiomes amb què els alumnes conclouran la seua educació segons hagen estudiat amb un model lingüístic o un altre.
Educació recorrerà
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha anunciat des de les Corts que el seu departament recorrerà la decisió del tribunal ja que no és una "sentència ferma". La normativa compleix amb la legalitat perquè té una base pedagògica i jurídica. En aquest sentit, ha recordat que el decret compta amb l'aval del Consell Jurídic Consultiu, de l'advocació i del ministeri. El conseller ha demanat tranquil·litat, alhora que ha apuntat que des d'Educació seguiran amb el procés.