Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 2 de maig del 2017

Balears, Principat i País Valencià treballaran pel patrimoni cultural i natural dels PPCC



Tribuna Mallorca | 29 d’abril de 2017


Representants dels governs de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià s’han reunit aquest divendres a Reus per començar a treballar conjuntament pel patrimoni cultural i natural dels Països Catalans.

La comissió de patrimoni cultural, que s’ha reunit per primera vegada, respon a la Declaració de Palma que, el passat mes de febrer, va acordar l’anterior consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu, amb el conseller de Cultura de Catalunya, Santi Vila, i el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, mitjançant la qual es comprometeren a «enfortir vincles» en matèria de llengua i cultura del país.

Per part de les Illes Balears hi han assistit Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística, en delegació de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, a més de la Cap de Departament de Cultura, Cati Ferrando, en la qual també hi han participat Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, i el sotsdirector general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Antonio Bravo.

Aquesta, ha estat la primera de tres reunions previstes enguany en la qual han establert un calendari de feina i s’han posat en comú projectes de patrimoni cultural compartits entre els tres territoris. De fet, han acordat treballar conjuntament en la sol·licitud de declaracions i reconeixements de la UNESCO d’elements patrimonials comuns dels tres territoris.