Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 21 d’abril del 2017

La PDAPV fa una crida a les institucions i la ciutadania a penjar senyeres als balcons pel 25 d'Abril

Consol Barberà i Antoni Infante
El Coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDADPV), Antoni Infante, ha fet una petició pública a institucions i càrrecs públics, per a que coincidint amb la diada del 25 d’abril es pengen d’una manera ben visible la Senyera a totes les institucions. La petició l’ha fet extensible a la ciutadania per a que també a títol personal puguem fer una mostra simbòlica d’afirmació del País Valencià i es pengen als balcons les Senyeres representatives de les nostres ciutats i del nostre País. 

Infante, ha recordat que "el 25 d’abril commemorem la batalla d’Almansa, la pèrdua de la qual suposo el principi del fi de les nostres llibertats col·lectives, la pèrdua dels nostres Furs (Constitució de l’època), la imposició de lleis estranyes al nostre ordenament jurídic, la pèrdua del control sobre la nostra economia i de la capacitat d’autogovernar-nos". 

Els efectes d’aquells successos estan ben presents hui en dia, ha continuat Consol Barberà, membre del Secretariat de la Plataforma. "De fet, els Pressuposts Generals de l’Estat presentats recentment pel Ministre espanyol Montoro, són una clara continuïtat de la dinàmica espoliadora que va començar pels drets de conquesta el 25 d’abril del 1707", ha remarcat la dirigent del moviment a favor del Dret a Decidir del País Valencià.
"El País Valencià ha d’omplir-se de Senyeres com a símbol de la voluntat popular de recobrar democràticament tot allò que és nostre", ha conclòs Consol Barberà. 

"Al País Valencià resten moltes coses per fer fins que tornem a ser un país plenament normal, però tenim la ferma voluntat d’anar donant els passos necessaris fins aconseguir-lo", ha reblat Infante.