Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 18 de novembre del 2016

La contundent defensa del català de l'alcalde castellanoparlant de Soneixa



RedactaVeu / Soneixa. 

“Al PP el que li sobra és el valencià. Li ha sobrat sempre. Perquè la dreta el que ha fet sempre és agredir la nostra llengua i intentar exterminar-la. Negar l’ensenyament del valencià als xiquets i xiquetes de Soneixa és negar-los la seua identitat com a poble”.

Amb aquesta contundència i claredat es va expressar l’alcalde de Soneixa, el socialista Benjamín Escriche Rivas, durant l’últim ple municipal, en el qual va realitzar una sòlida i ben argumentada defensa de la nostra llengua davant la moció presentada pel grup municipal del PP, en la qual, sota el títol “En defensa de la libertad educativa en la zona castellanohablante”, es denuncia la discriminació que suposadament patiran els alumnes de la comarca.

Durant la seua intervenció, el primer regidor de l’Ajuntament de Soneixa –amb 3 regidors del PP en l’oposició i 5 edils socialistes− va argumentar que els alumnes del col·legi de Soneixa ja pateixen una forta discriminació pel fet d’haver d’estudiar en un centre educatiu amb unes instal·lacions amb “greus deficiències” que durant l’anterior govern autonòmic del PP mai s’han tractant de solucionar argumentant “sempre el mateix: no hi ha pressupost, no hi ha diners”. “Ha hagut d’haver un canvi de govern autonòmic perquè hi haja un reconeixement reial de la situació i un pla per a emprendre la construcció de les noves infraestructures educatives que es necessiten”, va recordar Escriche, per a després puntualitzar: “Ara sabem perquè no hi havia diners, perquè el cas Taula i CIEGSA han tret a la llum un forat de més de 1.000 milions en sobrecosts i suposades mossegades”.


Segons l’alcalde de Soneixa, si volem construir una societat totalment cohesionada i vertebrar el nostre territori “haurem de conèixer la realitat i la nostra llengua”. 

També podeu veure el vídeo complet de la sessió plenària en aquest enllaç.

Notícies relacionades