Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 12 d’octubre del 2016

TONI DE LA MATA A LA COLÒNIA GÜELL


Toni De La Mata, nascut a Barcelona el 1957, actualment resideix a Mallorca, és un artista polifacètic, escultor activista, gestor cultural d’implicació social i compromès, t’apropa d’una forma planera i senzilla a una filosofia nova: “La recerca de la bellesa a través de les coses més insignificants que ens ofereix de manera natural, el nostre entorn”. Crea a partir de res i quasi res és la seva font d’inspiració. Juga amb les formes i els volums que li proporcionen la freda nuesa del ferro vell i abandonat en la seva lletjor, per a poder gaudir després del màgic instant de la transformació en tot allò que provocarà admiració i sorpresa gràcies a la mateixa creativitat inesgotable. 

Res li passa desapercebut i tot forma part de la seva obra. D’un munt de ferralla reciclada, reprodueix formes i figures quotidianes de força i moviments increïbles que contrasten amb l’estàtica duresa d’aquest element. Així doncs d’un caramull de ferros sorgeix una flor tendra i ingènua o la sensual i sinuosa forma d’uns pits d’exquisida delicadesa o l’atractiu d’un instrument que sembla escoltar-se a mesura que s’observa...

Per tant, des del reciclatge d’aquest material com a únic recurs utilitzat fins al moment culminant de l’escultura, Toni De La Mata ofereix una lliçó magistral d’alquímia i ens convida a seguir la seva trajectòria.