Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 12 de març del 2016

PRIMERS PASSOS PER UN ESPAI COMUNICATIU CATALÀ. GRÀCIES ENLLAÇATS PER LA LLENGUA!!!

Enllaçats per la Llengua considera que sense RTVV es vulneren els drets lingüístics de la ciutadania valenciana 

La Plataforma proposa un espai de comunicació comú a tot el domini lingüístic i que al País Valencià es visualitzen les emissions de les Illes Balears i Catalunya.


El passat dijous, dia 10 pel matí, el Palau de la Generalitat Valenciana, i en concret la Secretaria de Comunicació de la Presidència, ens obria les portes a la societat que hi anàvem, enllaçats per la llengua. El lema que subjau a aquesta acció no és quelcom nou, és allò configurat en base al desencant amb l'acció política duta endavant pel nou govern i, sobretot, per les polítiques dutes a terme per conformar els mitjans de comunicació que ens prometien, els quals, s'anaven a posar en marxa en la nostra llengua. 

La reflexió ix, fonamentalment, de la inexistència de Canal 9, diguem, o d'una nova Ràdio Televisió Valenciana, en la nostra llengua. L'error de base al qual s'ha abocat el govern valencià és a la inacció i al continuisme, és a dir, a seguir sense promoure la consolidació que en el nostre País la llengua siga normalitzada. L'Acord del Botànic, el pacte de Govern, pel qual la Generalitat Valenciana ha canviat, aborda aquest eix com a prioritari, fonamental, la que ha fet que amb una Comissió d'Experts, es ventila aquest tema sense que les organitzacions en siguem conscients del que estan fent com a Govern.  

L'espai comunicatiu valencià no existeix des que se'ns va apagar RTVV. No hem tornat a veure als xiquets asseguts al sofà de casa veient Babalà o qualsevol altre contingut audiovisual en valencià. La voluntat política canvia les coses i, amb ella, es canvia tot allò que la societat civil està demanat, que és una Ràdio Televisió Pública Valenciana, estrictament. 

Ella, en seria, la que juntament amb la visibilització del treball que s'està fent per canviar les coses, ens ajude a normalitzar-nos com a valencians, a deixar la por a casa i a eixir reforçades per lluitar i, doncs, sentir-nos poble com som. 

Creiem que una condició 'sine qua non' per a la consolidació d'una RTVV és que el President de la Generalitat i els partits polítics que donen suport al Govern, engeguen un mitjà audiovisual en la nostra llengua, el més prompte possible i que no s'amaguen en posposar calendaris per a no fer res, que la por i l'angoixa ja s'han acabat. 

Enllaçats per la Llengua, que propugna un espai de comunicació en català a tot el domini lingüístic, va instar a la Generalitat Valenciana, en la persona del Secretari de Comunicació, que, donat que s'estan vulnerant –sistemàticament i de manera flagrant– el drets lingüístics de la valenciana gent catalanoparlant del nostre país, reconeguts a l'Estatut i a les lleis en vigor, ja que estem, des fa quasi un any amb el nou Govern Valencià, sense cap mitjà públic de comunicació de masses en la nostra pròpia llengua i encara estan censurats els mitjans en català de les Illes i el Principat, demanem que s'endollen les connexions adients perquè al País Valencià puguem veure totes les televisions i ràdios en català de les Illes i Catalunya i que es pose en marxa –immediatament– una nova RTVV redimensionada, en valencià, pública i de qualitat, com es van comprometre en els respectiu programes electorals dels partits que formen part del Govern valencià actual o li donen suport. També exigim que es denuncie a les televisions privades que ocupen l'espai comunicatiu valencià vulnerant els drets de la valenciana gent a la nostra llengua perquè no es respecten ni es compleixen les condicions per les quals s'aprovaren la concessió de les respectives llicències per banda del PP al seus amics ideològics i personals.


Nosaltres, com a organitzacions sotasignats, demanem l'acceleració del procés per a la configuració d'un nou espai de Ràdio Televisió Pública Valenciana al servei de la societat civil i de les persones, mitjançant un calendari per a la consecució pactada amb el govern valencià d'aquest fi.