Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 13 de febrer del 2016

Las ajudes per promoure l'ús del català arriben al Carxe

FONT: Las ayudas para promover el uso del catalán llegan al Carxe - Agencia Incat

La conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana inclou els municipis d'aquesta zona de parla catalana situada a Múrcia, en el pla d'ajuts per promoure la llengua 

Reunió entre representants de la Conselleria d'educació de la Generalitat Valenciana i de diversos ajuntaments del Carxe
València (INCAT-Vilaweb). La conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana va incloure els municipis de l Carxe , la zona de parla catalana situada en un extrem de la regió de Múrcia, en el pla d'ajudes per promoure el català al territori. El director general de Política Lingüística de la Generalitat , Rubén Trenzano, es va reunir amb representants dels consistoris murcians de Favanella, Jumella i Iecla, dels quals depenen els nuclis de població del Carxe , així com amb l'intendent de l'Pinòs , Lázaro Azorín salar.

A la reunió també hi van assistir representants de diversos col•lectius culturals de les comarques alacantines del Vinalopó. Trenzano els va explicar que la decisió correspon a un informe d'experts designats pel Consell Europeu, que insta les administracions dels dos territoris a col•laborar per promocionar el català en aquesta zona de Múrcia.


Trenzano va dir que aquest és un gest per complir les directrius europees que s'espera que pugui permetre recuperar el català en aquesta zona. De fet, ja en l'anterior informe de la Carta Europea de les Llengües instava a introduir el català en els ensenyaments de primària a la zona del Carxe . Va recordar que les mesures no només s'han de prendre a nivell autonòmic, sinó que l'informe del Consell Europeu també insta el govern central, que de moment no està fent cap moviment.