Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 8 de febrer del 2016

El govern espanyol imposa el castellà a les competicions de tennis


Les federacions autonòmiques de tennis hauran d'expedir les llicències en castellà per poder participar en competicions d'àmbit estatal


La resolució del 22 de gener (publicada al BOE del 25 de gener de 2016) del Consejo Superior de Deportes sobre els Estatuts de la Real Federación Española de Tenis no té en compte el català ni cap altra llengua oficial que no sigui el castellà. I és que l'article 4 estableix el castellà com a única llengua oficial i l'article 20 obliga que les llicències expedides per les federacions d'àmbit autonòmic siguin en castellà, sinó no poden participar en competicions oficials d'àmbit estatal. 

La Federació Catalana de Tennis ha assegurat que no té constància oficial dels canvis en els Estatuts i de moment no se'ls ha comunicat que les llicències s'hagin d'expedir en castellà per a poder participar en competicions oficials d'àmbit estatal. Els Estatuts de la Real Federación Española de Tenis ja havien aprovat disposicions que imposaven el castellà com a única llengua, però ara les condicions s'agreugen i han ampliat la imposició fonamental. Segons la Plataforma per la Llengua "fins i tot un govern espanyol en funcions no descansa en la imposició del castellà". 

No és la primera vegada que la Plataforma per la Llengua denuncia la imposició del castellà en molts àmbits, i el de l'esport no se n'escapa. Segons recull l'informe sobre les balances lingüístiques publicat per la Plataforma per la Llengua, "més enllà de les imposicions descrites en l’apartat d’identificació personal per a les llicències  federatives  arran  del  Reial  decret  1835/1991  sobre  federacions  esportives espanyoles, hi ha diverses obligacions sempre únicament per al castellà". L'entitat també denuncia que durant el 2014 el govern espanyol va aprovar 71 normatives que afavorien el castellà mentre que a Catalunya tan sols 16 afavorien el català.