Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 9 de juny del 2014

BROTS EN TERRA CREMADA

Escola Valenciana impulsa un programa de ràdio mensual en valencià

Està elaborat per extreballadors de Ràdio 9 en el sisè mes del tancament de RTVV

També difon la sèrie “l'Alqueria Blanca” al municipis

Presentació del nou projecte d'Escola Valenciana. Foto: EL PUNT AVUI.
Escola Valenciana ha donat a conèixer aquest dijous la iniciativa “La nostra ràdio, la nostra tele” en el dia en què s'acompleixen sis mesos del tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). La iniciativa consisteix en l'emissió d'un programa radiofònic, “El Mural”, elaborat per extreballadors de Ràdio 9 que parla sobre diferents temàtiques relacionades amb el valencià, des de diferents àmbits i punts de vista.
En paral·lel, l'entitat ha engegat una altra iniciativa en què ofereix als municipis la possibilitat de projectar l'última temporada de l'exitosa sèrie “L'Alqueria Blanca”, la que ja no es va poder veure a Canal 9.
A través d'una nota de premsa, Escola Valenciana ha assenyalat que “La nostra ràdio, la nostra tele” és una proposta en positiu i constructiva que té com a objectiu “obrir finestres simbòliques a la llibertat d'expressió i comunicació en la nostra llengua, és també una manera de defensar el dret dels valencians i les valencianes a disposar d'uns mitjans de comunicació, públics, de qualitat i en valencià”.
“El Mural” és un programa radiofònic mensual, d'una hora de durada, que parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. Estarà dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, al costat de periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Esther Altabella, Pepe Moreno i Inaki Maxkiaran.
La primera edició del programa “El Mural”' dóna veu als alumnes del CEIP Cremona d'Alaquàs quan justament porten 100 dies amb les seus nits tancats. El programa dramatitza un un relat del Premi Sambori, fa una passejada per les novetats editorials i musicals; conversa amb Pep Gimeno 'Botifarra' que és el protagonista del documental 'El cant de les arrels' i entrevista el grup Orxata.
El programa es fa sense publicitat i amb un equip que col·labora de manera altruista des de les instal·lacions cedides per l'Ajuntament d'Alboraia, col·laborador del projecte.
'El Mural' comptarà amb un espai en el web d'Escola Valenciana, amb podcasts de les diferents parts del programa.
Així mateix, algunes emissores municipals valencianes s'ha mostrat interessades a incorporar el programa en les seues programacions.
L'Alqueria va pels pobles
Amb el tancament de Televisió Valenciana, el sector audiovisual s'ha quedat orfe d'una plataforma televisiva en valencià i és per això que amb l'objectiu de contribuir a la seua normalització en aquest àmbit, Escola Valenciana s'ha proposat oferir als ajuntaments valencians la possibilitat de projectar l'última temporada de la famosa sèrie L'Alqueria Blanca, la que ja no es va poder veure a Canal 9.
Aquesta és una oportunitat magnífica per als ajuntaments de programar la sèrie en les activitats de cinema a la fresca que solen oferir o en la cartellera de pel·lícules que programen a sales i auditoris municipals.