Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 11 de febrer del 2014

A LES BALEARS: RESISTÈNCIA!

Les notícies que arriben de les Balears, cada vegada em recorden més les grans mobilitzacions dels Estats Units dels anys 60 pels drets civils.
S'ha entrat en la dinàmica dura i difícil dels esdeveniments. Quan la força de la novetat minva en favor d'altres notícies, quan el govern s'enroca en la repressió, el silenci i a conspiració bruta amb elements desestabilitzadors, quan les forces de la llarga lluita comencen a pesar en les cames de cadascú, com als anys 60, els testimonis gràfics prenen aquella pàtina de moments mítics, en el qual qui ho viu s'adona que està fent història; a cada pas donat, a cada cometari, en cada comunicat s'hi dibuixen els solcs greus de la dignitat; l'espera del reconeixement. La foto és explícita en aquest sentit.
La vostra lluita no és en va, doncs ja és victòria. Ja heu guanyat. doncs així ho proclameu mentre que el botxí calla.

AL PRESIDENT DEL GOVERN, SR. JOSÉ RAMON BAUZÁ

Concentració i lectura del manifest ahir, 10 de febrer,
davant el Consolat de Mar, seu del Govern Balear
Al llarg dels darrers mesos, els equips directius dels centres educatius d’ensenyament primari, secundari i de persones adultes, ens hem manifestat públicament, en multitud d’ocasions, per reclamar a la Conselleria d’Educació diàleg, consens, serenor i generositat per superar el conflicte educatiu, amb
l’objectiu de procurar el bé comú en una qüestió tan sensible per al futur de la nostra societat com és l’educació dels nostres infants i joves i, també, dels adults que continuen la seva formació.
Les respostes que hem obtingut a les nostres peticions han estat invariablement: l’amenaça, la sanció, el qüestionament de la nostra professionalitat i fins i tot, darrerament, el menyspreu públic dels portaveus
del partit del Govern en el Parlament de les Illes Balears.
És per això que avui, en un acte inèdit, hem decidit sortir al carrer. I ho feim acompanyats dels quatre companys injustament expedientats, en Jaume March, en Jaume Bonet, en Rafel Andreu i na Margalida Seguí, però també dels sindicats, de les associacions de pares i mares i de nombrosos companys del col·lectiu docent, del qual ben orgullosament formam part, per manifestar que:
  • 1.    Reiteram tot el nostre suport, una vegada més, als directors expedientats i destacam la dignitat i la mesura amb què viuen aquesta situació completament injusta.
  • 2.    Ens felicitam per la dedicació i enteresa de tots els membres dels equips directius en una situació tan desfavorable, i agraïm enormement el suport que rebem dels altres membres de la comunitat educativa i de la societat en general.
  • 3.    Exigim el tancament dels expedients oberts i el cessament definitiu de l’estratègia intimidatòria i repressiva de la Conselleria d’Educació envers els equips directius dels centres.
  • 4.    Denunciam la situació insostenible en què ens trobam els equips directius, que mai no havíem hagut d'exercir la nostra funció en una situació tan descoratjadora, sotmesos a les conseqüències del desinterès de la Conselleria respecte de cap procés que no sigui la implantació del TIL, i al menyspreament públic per part dels portaveus del partit del Govern.
  • 5.    Exigim la represa immediata de les negociacions amb els diferents agents socials per trobar una resposta satisfactòria a un conflicte que continua obert i ben viu.
  • 6.    Reclamam al President del Govern de les Illes Balears, Sr. José Ramón Bauzá, que deixi d’inhibirse i assumeixi públicament i d’una vegada la seva responsabilitat, i que intervengui directament per posar fi a aquesta situació lamentable, que perjudica de manera greu un dels pilars fonamentals de la nostra societat, com és el sistema educatiu.
  • 7.    Així mateix, exigim al President del Govern de les Illes Balears, Sr. José Ramón Bauzá, que compleixi el compromís expressat al seu discurs d’investidura, quan deia que era “conscient que aquest moment, i aquesta legislatura en particular, són decisius per al futur d'aquesta terra, no puc plantejar el nostre treball des d'una altra posició que no sigui la del consens”. Treballi per complir aquestes paraules, Sr. Bauzá, i demostri que són quelcom més que propaganda buida de contingut.
  • 8.    En aquests moments, els membres de les associacions de directors i directores de les Illes Balears som un referent de professionalitat que volem posar al servei de la millora inajornable del nostre sistema educatiu, i per això volem deixar ben clar que, malgrat totes les pressions, continuarem treballant, juntament amb els altres actors i entitats del món educatiu, per contribuir a superar la situació de postració en què es troba en aquests moments el sistema educatiu a la nostra comunitat, fruit de més de dos anys de gestió irresponsable, i per construir conjuntament una alternativa de futur.

ADESMA (Associació de directors i directores de secundària de Mallorca)
ADESME (Associació de directors i directores de secundària de Menorca)
ADESPI (Associació de directors de secundària i centres de règim especial de les Pitiüses)
ADIPMA (Associació de directors i directores d’infantil i primària de Mallorca)
ADIPE (Associació de directors i directores d’infantil i primària d’Eivissa)
ADAIB (Associació de directius dels Centres de Persones Adultes (CEPA) de les Illes balears)