Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 2 d’abril del 2013

SUPORT AL MODEL EDUCATIU DEL CEIP NA CARAGOLA (Mallorca)


Un grup de families de l'AMIPA del CEIP NA Caragol hem redactat una carta en suport al model educatiu del centre i hem posat en marxa una campanya de signatures a través de la plataforma change.org ( Ja duim més de 800 signatures).
Enllaceu i doneu el vostre suport Aquí

La setmana passada, els pares d'un alumne denunciaren davant la conselleria d'Educació, assessorats per l'entitat ultraespanyolista Círculo Balear, que al seu fill no se li garantia l'escolarització en castellà.

26/03/2013 Llengua

Més d'un miler de persones han signat una carta oberta al conseller, Rafel Bosch per defensar el model educatiu que el CEIP Na Caragol d'Artà que du a la pràctica des de fa 25 anys. L'escrit assenyala que "el català a l’escola no divideix, sinó que justament fa tot el contrari: gestiona tota la diversitat lingüística que hi hi al nostre poble i fa compatibles les diferents identitats d’origen amb una identitat compartida, integrant en el nostre poble tots els que hi habitam, indiferentment de la nostra procedència”.
Aquest escrit, s'ha realitzat davant la denuncia dels pares d'un alumne a la conselleria d'Educació, assessorats per l'entitat ultraespanyolista Círculo Balear, que al seu fill no se li garantia l'escolarització en castellà.
Pares i mares del CEIP es plantegen engegar altres accions defensant el model educatiu i lingüístic del centre. Per exemple, fer camisetes defensant la llengua pròpia de les Balears. "La idea és que un dia a la setmana els estudiants i els pares la portem a l'escola", explicà una mare.
L'Ajuntament d'Artà també defensa el CEIP. El ple d'avui aprovarà una moció on es "fa constar el total i absolut suport del Consistori al CEIP Na Caragol per la seva tasca, continuada durant molts d'anys, en defensa de la cultura i la llengua pròpia, pel seu respecte a altres llengües i cultures, pel seu compromís inequívoc amb l'educació sense discriminacions i al costat dels sectors més necessitats". El text de la proposta rebutja també "el tractament que el diari El Mundo ha dispensat al seu equip directiu. Un tractament injuriós i calumniós que han hagut de suportar uns professionals de l'educació per haver fet complir el projecte lingüístic del centre, aprovat al seu dia pel Claustre i el Consell Escolar".
Segons informa el Diari de Balears, La conselleria d'Educació, per la seva banda, confirmà ahir que uns pares havien cursat una denúncia i que s'havia obert un expedient informatiu. Un inspector emetrà ara un informe desmentint o confirmant els fets. Cal recordar que el CEIP Ponent d'Inca ja va patir una campanya de desprestigi molt similar a la que ara es duu a terme contra Na Caragol.
Font:
http://www.llibertat.cat/2013/03/mes-d-un-miler-de-signatures-en-suport-al-model-educatiu-d-una-escola-d-arta-21205


Carta de les famílies en suport al model educatiu del CEIP Na Caragol

NA CARAGOL, INTEGRADORA I EN LA NOSTRA LLENGUA

A causa de la denúncia d’una família del CEIP Na Caragol per la forma en que l’escola tracta l’ensenyament del castellà als seus fills i amb el rerefons de la LOMCE, també anomenada llei Wert, i el Decret integral de Llengües, un grup de famílies creiem oportú defensar el model educatiu de l'escola Na Caragol que ha duit a terme amb èxit al llarg dels darrers  vint-i-cinc anys. 
La nostra llengua no és únicament un vehicle de comunicació sinó que és molt més, tal com es recull al preàmbul del nostre Estatut d’Autonomia “la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears i la nostra cultura i tradicions són uns elements identificadors de la nostra societat i, en conseqüència, són elements vertebradors de la nostra identitat”.
Creiem sincerament que el català no divideix, sinó que justament fa tot el contrari: gestiona tota la diversitat lingüística que hi ha al nostre poble i fa compatibles les diferents identitats d'origen amb una identitat compartida, integrant en el nostre poble tots els que hi habitam, indiferentment de la nostra procedència.
Els que signam aquest text estam convençuts que la immensa majoria de les famílies de la nostra escola, en escolaritzar els nostres infants, ho hem fet precisament tenint en compte el projecte educatiu i lingüístic que aquesta escola té des de fa més de vint-i-cinc anys, que no vol segregar els seus alumnes per llengua, i que tants bons resultats ha donat, comprovables no només en els ex-alumnes de la nostra escola, sino en tots els alumnes escolaritzats en un sistema d’immersió, que converteix tots els infants, de qualsevol procedència, en persones bilingües -amb perfecte coneixement del castellà-, i els dóna un avantatge comparatiu respecte als infants monolingües i a la vegada facilita l’aprenentatge de terceres llengües (l’informe PISA  2009 de l’OCDE així ho avala).
Volem donar suport als mestres de la nostra escola, que darrerament han estat tatxats de desvergonyits i mal tractadors d’infants, afirmacions que per a nosaltres són falses, infames i oportunistes. Res més enfora de la realitat, les i els mestres de na Caragol, i de forma general el personal educatiu, són professionals d’un gran nivell què, amb recursos a dia d’avui més que limitats treballen per un ensenyament públic i de qualitat, i tracten els nostres fills amb tot l’amor amb què nosaltres també els tractam.
Grup de famílies de na Caragol i AMIPA CEIP Na Caragol