Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 6 de desembre del 2012

Posicionament i Accions de Mobilització, Illes, PPCC, Estat ...


STEI INTERSINDICAL
OBRA CULTURAL BALEAR
ASSEMBLEA DE MESTRES I PROFESSORS EN CATALÀ – ILLES BALEARS
ESCOLES MALLORQUINES
MOVIMENT DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA DE MALLORCA. 5 DE DESEMBRE DE 2012. 
                       
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA ARA MÉS QUE MAI!
                                                                   
Deim NO, a l’actitud irresponsable del ministre Wert.
Deim NO, a una actitud poc respectuosa, políticament incorrecta i estratègicament equivocada.
Deim NO a l’extermini lingüístic que proposa el projecte de  la LOMCE de Wert.
Deim NO, a la declaració de guerra del ministre . Però, la nostra resposta feta des del seny, la claredat i la voluntat de preservar la convivència pacífica, serà ferma i contundent.
Deim NO, a obeir lleis anticonstitucionals proposades per polítics radicals i li recordam que la resistència ens farà més forts i lliures.
Deim NO, a un model lingüístic escolar que no millora el que tenim ni tampoc garanteix el coneixement de la llengua pròpia del territori. Només es garanteix l’aprenentatge del castellà.
Deim NO, a l’intent d’un govern centralista de travessar una línia vermella que la comunitat educativa no està disposada a consentir.
Per tot això, constituirem un front unitari dels representants de la comunitat educativa i les entitats socials que recullen el sentir de la ciutadania. NO ens podem desentendre de la política. La política és important , afecta directament les nostres vides  i no la podem reduir a una votació cada 4 anys, ni tampoc deixar-la en mans de polítics que fan una deriva dels seus programes electorals cap a posicions radicalitzades, sense expressar la nostra opinió.
La desigualtat lingüística comença a la Constitució Espanyola, quan, la carta magna ens obliga a tots a conèixer el castellà i no ens obliga a tots a conèixer la llengua pròpia del territori on vivim i treballam.
Per tot això, el professorat diu PROU als atacs planificats que rep l’escola per ser la garant de la democràcia, dels drets i de les llibertats.
En un temps de crisi no es poden fer propostes desestabilitzadores del sistema educatiu. El ministre, des del centre peninsular, dinamita un possible acord pel Pacte per l’Educació.
Ara que ens lleven els drets socials, ens desnonen de les nostres cases, de la democràcia, ens precaritzen les condicions laborals, puja la xifra de persones aturades i sense feina, més gent sense prestació de l’atur...  no consentirem que a més a més ens vulguin llevar la identitat i ens espanyolitzin a tots. Som una nació, tenim una llengua i una cultura que és objecte de respecte i protecció.

En conseqüència les circumstàncies ens obliguen a articular una resposta contundent, immediata i conjunta, per la qual cosa hem programat una sèrie d’ACCIONS:
  1. A LES ILLES
    1. Demanar la dimissió immediata del ministre Wert.
    2. Fer una campanya informativa i de conscienciació social per fer conèixer les pretensions equivocades del projecte Wert i de la seva falta de recerca del consens amb la comunitat educativa.
    3. Promoure una reprovació del ministre per part dels centres
    4. Promoure un manifest i realitzar una acció conjunta de partits polítics, sindicats, organitzacions representatives i associacions de la comunitat educativa, i altres entitats per demanar al Govern Autonòmic que defensi els interessos socials, educatius, culturals, i lingüístics dels ciutadans de les illes balears.
    5. Reunió, amb caràcter urgent, dia 5 de desembre, a les 17.30h, al CEIP Rafal Vell de Palma.
  2. A LA RESTA DEL TERRITORI DELS PAÏSOS CATALANS
    1. Reunió dissabte a Mallorca amb representants de diferents entitats d’arreu dels PPCC
    2. Trobada dia 15 de Desembre a Castelló. 80 anys de la celebració de les Normes de Castelló, per articular accions de protesta.
    3. Converses per establir accions conjuntes amb USTEC-STES, IAC, STEPV Intersindical Valenciana, Plataforma per la Llengua, Federació d’organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Somescola.CAT, Escoles Valencianes, Escoles Mallorquines, Moviment de Renovació pedagògica de Mallorca, OCB, Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià, Assemblea de Mestres i Professors en català – Illes Balears...
  3. A L’ESTAT EN COL·LABORACIÓ AMB LA RESTA DE COMUNITATS QUE TENEN  LLENGÜES PRÒPIES
Acte conjunt a Madrid, o al davant de les Delegacions del Govern de l’Estat a cada comunitat autònoma en llengua pròpia, de representants dels sindicats i entitats educatives dels territoris en llegües pròpies al voltant de dia 19 de desembre, data de la propera reunió de la Conferència Sectorial d’Educació on es debatrà novament el projecte de llei Wert dins el marc de la Campanya ENLLAÇATS PER LA LLENGUA , ARA MÉS QUE MAI!
Campanya a tots els territoris en llengua pròpia en què hi participaran sindicats, partits polítics i amb totes les entitats socials que treballen per la llengua. Des de les illes proposam la campanya ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, ARA MÉS QUE MAI! (en català, en basc i en gallec) i ha de dur els tres llaços: el d’Euskal Herria, el dels Països Catalans i el de Galícia. Els llaços són els símbols de la resistència, de la dignitat del poble i de la defensa per la llengua del territori.
  1. A NIVELL INTERNACIONAL. AL PARLAMENT EUROPEU.
Acció de denúncia de les pretensions del ministeri d’Educació del Govern de l’Estat en contra de les Llengües pròpies. Volem igualtat de drets de les comunitats lingüístiques amb llengua pròpia.